Унгарски военен хеликоптер се разби в сряда по време на тренировъчна мисия в съседна Хърватия, убивайки най-малко двама души на борда, съобщи министерството на отбраната на страната.

Два хеликоптера Airbus H145 на унгарските военновъздушни сили са били на тренировъчен полет, когато единият от тях се е разбил, посочват от ведомството.

Останките от падналия хеликоптер бяха открити днес в каньона на река Чикола, край град Дърниша, Южна Хърватия, съобщи агенция Хина. Открити са телата на двама от тримата членове на екипажа.

Ръководителят на хърватската планинска спасителна служба Йосип Божевич потвърди пред Хина, че в хеликоптера е имало трима души, открити са две тела и продължава търсенето на третия човек. По думите му, служители на хърватската планинска спасителна служба, полицията и пожарната са на терен.

Два унгарски военни хеликоптера H145 са извършвали тренировъчен полет, когато единият се е разбил, съобщи унгарското министерство на отбраната за унгарската информационна агенция МТИ, цитирана от Асошиейтед прес. Причината за инцидента не е известна.

"(Хърватски) хеликоптер Ми-171 (Mi-171) и самолет Пилатус Ейч Ар Зет (Pilatus HRZ) издирват военен хеликоптер, който се е разбил край Паково село в Шибенишко-книнската жупания", написа по-рано днес хърватското министерство на отбраната в Туитър.

Кадрите, излъчени от хърватската държавна телевизия HRT, показват как спасителни екипи влизат в стръмен, скалист терен в зоната на каньона. В доклада се казва, че свидетел се обадил на службите за спешна помощ около обяд, след като видял дим, който се издига от мястото.

Не е ясно какво е причинило катастрофата.