Унгарската полиция съобщи, че броят на потвърдените жертви след потъването на туристическо корабче в река Дунав е вече 11 души, предаде Асошиейтед прес.

Съобщението бе направено след намирането на тялото на единадесетата жертва на нещастния случай на около 58 километра от мястото на потъването на корабчето надолу по течението на река Дунав. По-рано днес унгарските власти съобщиха за намирането на тялото на десетата жертва в намиращото се на дъното на реката корабче. То бе извадено от потъналия плавателен съд през един от неговите прозорци, съобщи Франс прес.

И двете намерени днес жертви са южнокорейци.

Стоялото на котва близо до сградата на унгарския парламент корабче с южнокорейски туристи на борда беше блъснато от по-голям плавателен съд, преобърна се и потъна за около седем секунди.

Осемнайсет от общо 35-те души, които са били на борда на преобърналото се корабче, все още са в неизвестност. Седем бяха спасени.

Според властите основната цел на продължаващата операция е изваждането на потъналото корабче, което сега е на дъното на реката. Бързите течения на Дунав и почти нулевата видимост под водата затрудняват работата на спасителните екипи.

В спасителната операция участват унгарски и южнокорейски спасители, отбелязва Асошиейтед прес.