Според Константинов, кръщаването на новородените с нестандартното име трябва да се извършва, докато трае извънредното положение, предизвикано от прекъсването на електропроводите на украинска територия, информира ТАСС, цитирана от БТА.

В края на ноември след експлозия беше преустановено електроснабдяването по всички четири магистрални електопровода, идващи от Украйна към Крим. Без електричество на полуострова останаха 1,641 милиона души. Руският премиер Дмитрий Медведев обвини в диверсия украинските власти.

По думите на председателя на парламента в Крим създадената ситуация с електрозахранването е породила не само проблеми, но и шеги.

"Ние всички се сетихме момиченцата да бъдат Светлани. Но за момченцата забравихме. Но ето че се появи оригинално предложение. Те да носят името Генератор. Ще се получи чудесна комбинация - Генератор Иванович, а на галено - Гера!", заяви Константинов.

По-рано беше съобщено, че в град Керч, който изпита най-големи проблеми с електричеството, четири новородени момиченца са били кръстени Светлани.