Според съобщения в медиите вчерашната украинска атака с дронове в окупирания от Русия Крим е била насочена срещу логистична база на руските войски в западната част на черноморския полуостров, предаде ДПА.

В атаката, която бе извършена през нощта на петък срещу събота срещу база край Евпатория, са били използвани 17 дрона, съобщава украинският вестник "Украинска правда", като се позовава на източници от Украинската служба за сигурност (СБУ). По предварителна информация "десетки окупанти" са били убити или ранени. Унищожено е и оборудване, пише вестникът. Точният размер на щетите обаче все още се разследва.

Агенция ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на информацията от независими източници.

Бе съобщено, че руската противовъздушна отбрана е била активирана над части от Крим в петък вечерта. По данни на министерството на отбраната в Москва руските сили са отблъснали 20 украински безпилотни самолета. "Предотвратената терористична атака" не е причинила нито жертви, нито щети, съобщи министерството вчера сутринта, цитирано от руската държавна информационна агенция ТАСС.

Тази информация също не е била проверена от независими източници, допълва БТА.

В друго свое съобщение руското министерство на отбраната заяви, че днес е свалило украински дрон в Белгородска област, близо до границата със Североизточна Украйна. В информация на ТАСС се твърди, че дронът е бил свален в 04:00 ч. сутринта местно време, като се посочва, че няма щети или жертви.