Бивш общински съветник от Партията на трудещите се (ПТ) е убит вчера в бразилския град Сао Пауло - два дни преди втория тур от президентските избори. Причините още не са установени, съобщиха членове на партията, цитирани от Франс прес.

"Научавам с много тъга и тревога новината за убийството на другаря Зезиньо", заяви в "Туитър" Жилмар Тато, избран за депутат от ПТ в Сао Пауло. Той добави, че партията, в която членува кандидат-президентът и бивш държавен лидер Лула да Силва, ще следи внимателно "това престъпление и мотивите за него".

Според местните медии Зезиньо с истинско име Режиналдо Камило дос Сантос е бил кандидат за депутат от федералния парламент на изборите от 2 октомври, проведени успоредно с президентските, на чийто втори тур утре ще си оспорват висшия пост Лула да Силва и сегашният държавен глава Жаир Болсонаро.

51-годишният Зезиньо работеше за избирателната кампания на Фернандо Хадад, който ще участва във втория тур като кандидат за губернатор на Сао Пауло.

Службата за сигурност на Сао Пауло потвърди пред АФП, че "вчера следобед е застрелян мъж" и случаят се разследва, без да съобщи подробности.

Според новинарския сайт G1 "първоначалното подозрение" на полицията е "политическо отмъщение" във връзка с твърдения на Зезиньо за корупция в офиса на кмета на град Жандира.