Полицията в американския град Сейнт Луис съобщи, че престъплението е извършено в неделя сутрин, съобщиха БТА и "Фокус".

32-годишният имигрант от Босна и Херцеговина Земир Бегич е бил в колата, когато е бил атакуван от няколко младежи с чукове. Мъжът е бил пребит жестоко, като е транспортиран в болница с рани в областта на главата и корема, но лекарите не успяли да го спасят.

Часове след убийството полицията в Сейнт Луис е арестувала двама тийнейджъри и издирва още двама заподозрени.

Десетки граждани излязоха на протест снощи и блокираха едно от ключовите кръстовища в града. Началникът на градската полиция Сам Дотсън се е срещнал с протестиращите, като е заявил, че няма данни убийството да е било расово или етнически мотивирано.

Повече от 400 души бяха арестувани миналата седмица в предградието на американския град Сейнт Луис - Фъргюсън. Градът, в който живеят предимно чернокожи, стана арена на вълнения, прераснали в безредици, съпроводени с грабежи и палежи.

Гражданските вълнения избухнаха, след като полицаят Дарън Уилсън не бе подведен под отговорност за убийството на невъоръжения 18-годишен Майкъл Браун.
Протести имаше в Бостън, Ню Йорк, Лос Анджелис, Далас, Атланта, Окланд и други американски градове.

Министърът на правосъдието Ерик Холдър се срещна с правозащитници и ги увери, че министерството старателно ще разследва практиката на полицията във Фъргюсън.