Убиецът, който простреля с арбалет "царя на саламите" Вячеслав Маругов, е държал заложник в московски апартамент. Това разкрива Олга Врадий, старши помощник на ръководителя на регионалния отдел на Следствения комитет на Русия, съобщава Lentа.ru.


Според нея при претърсване в жилище на заподозрения е открит пенсионер, който е прикован с белезници за леглото, а в жилището и имало и мъж, който го пази. Въпросният "охранител" е задържан и се разследва евентуалното му участие в други престъпления.

Заложникът споделя, че е държан в плен, а апартаментът му е ползван против волята му. Мъжът е хоспитализиран, като има и предположение, че той е бил под въздействието на психотропни вещества.

Заподозреният в убийството на Маругов, който е родом от една от централноазиатските републики и е роден през 1971 г., е купил арбалета от магазин в Москва непосредствено преди нападението на бизнесмена. Разследващите смятат също така, че нападателят е замесен в измами с апартаменти на самотни жители на Московска област.

Припомняме, че Маругов и неговата партньорка са били в сауната, когато двама неизвестни маскирани мъже, въоръжени с арбалет и пистолет, нахлуват в нея. Те връзват ръцете на бизнесмена и жената, след което заплашват, измъчват и искат пари от тях. В последващ момент и прострелват Маругов в гърдите с арбалет.

Неговата приятелка обаче успява да се освободи от въжетата, скача през прозореца и хуква към съседите, които се обаждат в полицията.