Тялото на четвърта жертва бе извадено от сградата в Париж, в която вчера стана газова експлозия, предаде ДПА и Le Monde.

Засега официални източници не потвърждават дали това е тялото на жената, която се водеше за изчезнала в експлозията и за която имаше съмнения, че е затрупана някъде в сградата. Сайтът на телевизия Бе Еф Ем Те Ве обаче съобщава, че тялото е именно на изчезналата млада жена. Тя е живеела в жилище, намиращо се точно над мястото на експлозията.

 

Същевременно днес започна набирането на дарения за семействата на двамата загинали във взрива пожарникари - 27-годишният Натанаел Жослен и 28-годишният Симон Картанас. Онлайн инициативата вече събра 73 000 евро. Вчера имаше противоречиви данни за броя на жертвите. След като първо съобщиха за четири, властите после ги понижиха на загинали двама пожарникари. След това стана ясно, че има още една жертва - испанска туристка-38-годишна испанска туристка Лаура Санз Номбела, майка на три деца, която е била на едноседмична екскурзия в Париж със съпруга си.

Спасен бе един от 200-те пожарникари, който преседя под руините на сградата близо два часа и половина. Около 50 души бяха ранени при взрива, от които девет остават с опасност за живота. Най-тежко ранените бяха преместени с хеликоптер в събота, защото районът бе частично блокиран от демонстрация на "жълти жилетки", докато други бяха третирани на място. Около 150 жители на квартала са били евакуирани от съображения за сигурност и е трябвало да бъдат временно настанени. Материалните последици в района са сериозни.

Най-вероятната причина за експлозията е изтичане на газ.