Проф.д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври т.г.извърши трансплантацията на черен дроб на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу заяви, че "съществува опасност за живота на щангиста, той се намира в реанимацията", предаде БТА.

Лекарят направи това изявление пред медиите след приключване на мозъчната операция на Наим, която бе извършена по спешност и е продължила час и половина.

"Във функциите на органите нямаше компликации. При болни, претърпели сложна трансплантация и лежащи дълго време, е възможно да се получат инфекции. Но в изследванията на Наим се появиха негативни неврологични резултати. Отново направихме томография и взехме решение за операция по спешност, понеже съществува опасност за живота му. Целта на операцията е да премахнем риска от отока в областта на мозъка. Но продължава опасността за живота му", каза лекарят.

50-годишният Сюлейманоглу бе приет по спешност в държавната болница "Д-р Сади Конук" в Истанбул на 25 септември заради цироза.

Той бе в медикаментозна кома повече от 24 часа. На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в "Аташехир Мемориал".

На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния. Тогава бе съобщено, че най-великият щангист на планетата за всички време е получил епилептичен припадък.