Сроковете за доставката на зенитно-ракетни комплекси С-400 на Турция не са променяни. Това се посочва в публикувано днес съобщение на пресслужбата на руската държавна компания "Рособоронекспорт", предаде ТАСС и БТА.

"Няма никакви промени за доставката на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 на Турция, проектът се осъществява в съгласуваните от страните срокове", посочиха от компанията.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че няма пречки за доставката на С-400 на Турция и отбеляза, че системите може да бъдат доставени дори по-рано от планираното.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви днес, че руски технически персонал ще пристигне в Турция за работа по разполагането на зенитно-ракетните системи С-400.

Засягайки въпроса за сроковете за доставката на руските системи в Турция, Акар каза, че те може и да не бъдат доставени през юни, но ще бъдат доставени в следващите месеци.

Както е известно, САЩ са твърдо против сделката и заплашват, че ако тя се финализира, може Турция да не получи заявените самолети Ф-35.