Централното разузнавателно управление отдаде почит на покойния президент на САЩ Джордж Хърбърт Уокър Буш - единственият директор на ведомството, станал държавен глава, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл и нейните предшественици на поста Джон Бренан и Джордж Тенет отдадоха почит на 41-вия президент, като се поклониха пред ковчега с тленните останки в ротондата на Капитолия.

През 1999 г. централата на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния беше наречена на негово име.

Пред ковчега днес се поклони и бившият председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ Колин Пауъл.

Първата двойка на Съединените щати също се поклони пред паметта на покойния лидер, а Доналд Тръмп написа в книгата със съболезнования, че животът на Буш е бил въплъщение на това, което прави Америка наистина изключителна. Преди това на церемония вицепрезидентът Майк Пенс и други държавници говориха в памет на 41 - вия президент.

Държавното погребение е утре в Националната катедрала във Вашинтгон. Британският престолонаследник принц Чарлз ще присъства на церемонията и ще представлява майка си - кралица Елизабет Втора, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на Кларънс хаус, официалната резиденция на принца.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи в Туитър, че е наредил националните флагове в страната утре да бъдат спуснати наполовина в памет на покойния президент на САЩ.