Френската полиция освободи трима заподозрени, арестувани след нападението в църква в Ница, квалифицирано от властите като ислямистка атака с хладно оръжие, предаде ДПА.

Трима мъже на възраст 47, 35 и 33 години са пуснати на свобода, съобщи тази вечер Франс прес, като се позова на съдебни източници.

Най-възрастният мъж е под стража от четвъртък, деня на нападението, което беше извършено в църква в центъра на Ница. Другите двама мъже са арестувани в петък. Задържани под стража, освен предполагаемият извършител, остават още трима заподозрени.

Сред тях е 29-годишен тунизиец, арестуван вчера в Грас на около 25 км от Ница, посочва Франс прес.

21-годишният основен заподозрян, който също е тунизиец, е обвинен за смъртоносно раняване при нападението на клисаря и две жени в базиликата "Нотр Дам".

Той остава в болница, след като беше прострелян от полицията, и все още не е достатъчно добре, за да бъде разпитан.

Тази вечер в базиликата "Нотр Дам" беше отслужена възпоменателна служба за жертвите на терористичния акт, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Месата оглави епископът на Ница Андре Марсо. Това беше и първото богослужение в храма след нападението.

По думите на кмета на Ница Кристиан Естрози за охрана на църквите в града са мобилизирани 120 полицейски служители и още 60 войници.