Норвежки авиопревозвач съобщи днес, че един от неговите самолети Boeing 737 престоява в Иран в продължение на три седмици, тъй като американските санкции създават затруднения за авиокомпанията и евентуално за пътниците, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

Самолетът е бил на път от Дубай до Осло със 192 пътници и членове на екипажа на борда, когато е извършил "аварийно кацане" в Шираз в югозападния Иран на 14 декември поради проблеми с двигателите, каза говорител на норвежката авиокомпания. Подчертава се, че никой не е пострадал.

Докато пътниците са успели да излетят до Осло на следващия ден с друг самолет, повреденият самолет е останал на иранска земя, където механиците на авиокомпанията се опитват да го поправят, съобщи говорителят.

Според специализирани сайтове ремонтните работи са срещнали проблеми, защото международните санкции забраняват на авиокомпанията да изпраща резервни части за Иран.

Авиокомпанията е отказала да коментира тези съобщения, като е подчертала, че работи по различни варианти за ремонт на самолета.

На снимката: Служителка на летището в Техеран. Пътниците от норвежкия самолет са успели да излетят за Осло