Президентът на САЩ Доналд Тръмп се защити със серия от туитове, изпратени от Буенос Айрес, от обвиненията в присвояване във връзка с проект за недвижими имоти в Русия, определяйки ги като лов на вещици", съобщи Франс прес.

Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен се призна вчера за виновен в лъжесвидетелстване пред Конгреса за контактите си с руската страна във връзка с проекта Тръмп Тауър, строителство на голяма бизнес и жилищна сграда в руската столица.

В тази сграда на Владимир Путин му е било обещано специално жилище - пентхаус, оценен на 50 милиона долара и заемащ последните етажи на Тръмп Тауър.

Това е още един фактор срещу президента на САЩ в разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуален сговор с Русия по време на кандидат - президентската кампания през 2016 г.

"О, разбирам! Аз съм много добър предприемач, който живее щастлив живот и виждам, че нашата Страна тръгва в погрешната посока (меко казано)", възмути се Тръмп в Туитър, пишейки от Буенос Айрес. "Решавам да се кандидатирам за президент и продължавам да водя бизнеса си - спокойно и напълно законно, говорих за това по време на предизборната кампания", добави президентът.

"За известно време обмислях дали да построя сграда някъде в Русия. Не дадох никакви пари, никакви гаранции и не изпълних проекта. Лов на вещици!", заключи милиардерът.