Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може и да се съгласи да свидетелства в писмена форма в разследването за импийчмънт заради връзките му с Украйна, макар да изтъкна в социалната мрежа: "Не съм направил нищо лошо".

Демократите, водещи процеса по импийчмънт в Камарата на представителите, не са призовали официално Тръмп като свидетел в разследването на това дали е използвал външната политика, за да се опита да накара Украйна да разследва неговия вътрешнополитически опонент Джо Байдън, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера председателката на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси каза в интервю за Си Би Ес, че Тръмп има всички възможности да представи своята теза, включително да се яви пред Комисията по разузнаването, която изслушва свидетелите, и "да каже цялата истина, която поиска".

В туит Тръмп заяви днес, че ще обмисли предложението на Пелоси.

"Тя каза също, че може да го направя писмено. Въпреки че не съм направил нищо лошо и не бих желал да придавам достоверност на този Нечестен Процес - Измама, харесвам идеята, за да накарам Конгреса да бъде фокусиран отново, силно ще я обмисля", написа президентът републиканец в Туитър.