Лидерът на Партията на Брекзита Найджъл Фараж заяви днес, че е имал добра среща с американския президент Доналд Тръмп, който е на посещение във Великобритания, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тръмп каза, че смята Фараж за приятел и го нарече "умен човек", припомня Ройтерс.

"Добра среща с президента Тръмп - той наистина вярва в Брекзит и се наслаждава на визитата си в Лондон", написа Фараж в Туитър.

Фараж бе един от първите британци, които посетиха Тръмп в Ню Йорк след победата му на президентските избори през 2016 г.

Доналд Тръмп вярва в Брекзит, но се тревожи, че той продължава много дълго, заяви Фараж след срещата си с президента.

"Много харесвам Найджъл. Той има много да предложи - той е много умен човек", каза през уикенда Тръмп в интервю за вестник "Сънди таймс".

По-рано днес Тръмп заяви, че британският премиер Тереза Мей заслужава голямо уважение за усилията й във връзка с Брекзит.

Сделката на Мей за Брекзит на три пъти бе отхвърлена от британските депутати, а Фараж, който е евродепутат, е един от най-яростните критици на Мей. Фараж твърди, че Великобритания не бива да се страхува да напусне Европейския съюз без сделка, отбелязва Ройтерс.

Срещата между Фараж и Тръмп се състоя в Уинфилд хаус, резиденцията на американския посланик във Великобритания, разположена в Риджънтс парк и в която по традиция отсядат президентите на САЩ при посещенията си в британската столица, отбелязва ТАСС.