Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп се върна към задълженията си в Овалния кабинет Белия дом, седмица след като даде положителен тест за COVID-19. 

С поредно видеообръщение Тръмп заяви, че желае за всички американци лечение, на каквото е бил подложен самият той.

От своя страна, съперникът му на изборите Джо Байдън посочи, че не е квалифициран да коментира психичното здраве на Тръмп, но отново разкритикува отношението му спрямо пандемията.

"Искам за всеки лечение като това на вашия президент, защото се чувствам страхотно. Чувствам се перфектно", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

"Трагедия е, че президентът се държи, сякаш COVID-19 е нещо, за което не трябва да се тревожим. Докато вече 210 000 души починаха! Това е пародия", заяви Джо Байдън, кандидат-президент на Демократическата партия.

Поведението на американския президент, критикуван от месеци за начина, по който ръководи страната в условията на пандемия, е следено с внимание в момент, когато случаите на коронавирус в Белия дом - служители, съветници, журналисти - се увеличават, отбеляза АФП.

След завръщането си в Белия дом президентът получи сводка за преговорите за стимулиране на икономиката, както и за движението на урагана Делта, който след Мексико се насочва към САЩ, каза говорителят му Брайън Моргънстърн.