Американският президент Доналд Тръмп отново отправи нападки срещу конгресмена, водещ разследването, което може да доведе до отстраняването му от поста, предаде Ройтерс и БТА.

"Народният представител Адам Шиф незаконно е съчинил ФАЛШИВО и ужасно изявление, което уж аз съм казал в телефонния си разговор с украинския президент, и го прочете на Конгреса и американския народ. Няма НИКАКВА връзка между него и казаното от мен в разговора. Арест за Измяна?", написа Тръмп в "Туитър".

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Киев надали ще публикува своята версия на казаното в телефонния разговор от 25 юли.

Белият дом публикува резюме миналата седмица. От него се разбира, че Тръмп иска от Зеленски да разследва един от неговите основни съперници за изборите през 2020 г., бившия вицепрезидент Джо Байдън и неговия син, който е бил в борда на директорите на украинска газова компания.

Зеленски каза днес пред журналисти, че смята за нередно Украйна да публикува своя версия на съдържанието на разговора. Запитан дали Киев ще разследва твърденията срещу Байдън и сина му, Зеленски каза, че Украйна е независима държава и не изпълнява заповеди.