Доналд Тръмп изглежда призна днес за първи път победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ, но отново отправи обвинения, че вотът е бил фалшифициран, предаде Ройтерс.

"Той спечели, защото изборите бяха фалшифицирани. Не бяха допуснати нито застъпници, нито наблюдатели. Вотът беше подправен от частната компания "Доминиън", собственост на Радикалната левица. С лошата си репутация и старо оборудване, не успяха дори да се класират за Тексас, където спечелих с много. Помогнаха и фалшивите и мълчаливи медии и много други!", написа в Туитър президентът републиканец, без да споменава името на Байдън.

В посланието си Тръмп отново твърди, че републиканците не са могли да разположат свои наблюдатели в някои избирателни секции по време на преброяването на гласовете, по-специално в Пенсилвания. Това обвинение засега остава без доказателства.

Президентът на САЩ посочва в друго съобщение, че не възнамерява да признае поражение и че Байдън е победил само в очите на лъжливите медии.

Вчера станаха известни резултатите и от последните щати, в които нямаше победител - Джорджия, където Байдън е първият демократ от 28 години, който печели щата и Северна Каролина, която подкрепи Тръмп. Така Джо Байдън има 306 гласа в Електоралната колегия, а Доналд Тръмп - 232.

За победа на президентските избори кандидатите се нуждаеха от най-малко 270 гласа.