Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави в навечерието на Коледа американските войници, намиращи се в различни части на света, съобщи БТА.

Той говори чрез видеоконферентна връзка с представители на въоръжените сили на САЩ от частното си курортно имение "Мар-а-Лаго" във Флорида, където се намира на двуседмична ваканция.

"Искам да ви пожелая една удивителна Коледа", каза Тръмп на военните, сред които имаше морски пехотинци в Афганистан, пехотинци в Кувейт, представители на военноморска част в Аденския залив и на бреговата охрана в Аляска.

Тръмп беше запитан какво е купил на съпругата си - първата дама Мелания - за Коледа. Той каза, че засега й е купил "красива картичка" и че "все още работи по въпроса за коледен подарък".

"Накарахте ме да се замисля. Трябва да започна да действам по този въпрос наистина бързо", призна той.

Американският президент обаче отправи предупреждение до Северна Корея относно "коледния подарък", заявявайки, че САЩ "ще се справят с него успешно". "Ще разберем каква е изненадата и ще се справим с нея успешно", заяви Тръмп пред журналисти. "Ще видим какво ще се случи".

"Може би това е хубав подарък", каза той. "Може би подаръкът е красива ваза, с не ракетен тест".

Северна Корея предупреди САЩ по-рано този месец, че е възможно да изпратят "коледен подарък", след като лидерът Ким Чен Ун даде срок на САЩ до края на годината да предложат нови отстъпки в преговорите за ядрения арсенал на страната си и намаляване на напрежението между двете страни.