Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да отлети от Белия дом с хеликоптер в деня на встъпването в длъжност на демократа Джо Байдън, съобщава "Фокус", позовавайки се на информация от американския политически портал Axios. Според източници на изданието, след това Тръмп ще се качи на самолет на Air Force One и ще отиде на политически митинг във Флорида, където ще говори с привържениците си.

Планът на президента като "грандиозен финал като във филм". Отбелязва се, че във Флорида Тръмп може да обяви намерението си да се кандидатира отново за президентския пост през 2024 година.

Порталът вярва, че напускането от поляната на Белия дом ще позволи на Тръмп да избегне "протести", "обмен на любезности" с новия президент Байдън, както и да остане в Белия дом, докато противникът му полага клетва. От щаба на Тръмп отказаха да коментират възможните планове на президента.

"Когато президентът Тръмп има изявление относно плановете си за 20 януари, той ще ви уведоми", заяви на свой ред говорителят на Белия дом Джъд Дир. На 3 ноември в САЩ се проведоха президентски избори. По предварителни данни печели кандидатът от Демократическата партия - бившият вицепрезидент Джо Байдън. Тръмп все още не е признал поражението си и иска преразглеждане на резултатите от гласуването в съдилищата.