Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли твърденията, че има дървеници в голф комплекса му в Маями, където той предложи да се проведе срещата на върха на Г-7 догодина, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Няма дървеници в Дорал", заяви той, визирайки клуба Тръмп Дорал Нешънъл Маями.

"Демократите от радикалната левица, след като чуха, че Дорал Нешънъл Маями, който е с отлично месторазположение, е обмислян като място за следващата среща на върха на Г-7, разпространиха неверен и лош слух. Това не е хубаво", написа Тръмп в Туитър.

До твърденията за дървениците се стигна, след като на срещата на върха на Г-7 в Биариц, Франция, Тръмп похвали имота си в Маями като подходящ за място на следващата среща на върха на групата, която САЩ в качеството си на ротационен председател ще организират догодина. Американският президент изтъкна, че това е невероятно място, със значителна площ, простиращо се на няколкостотин акра, където може да бъде организирано цялото събитие.

Американски медии веднага припомниха, че през 2016 г. клубът е бил съден от клиент, който се оплакал, че е бил нахапан на няколко пъти от дървеници и твърдял, че мястото гъмжало от такива вредители. В Туитър веднага се появи хаштагът #Trumpbedbugs (в превод #дървениците на Тръмп).

В социалната медия бяха публикувани всякакви шеговити коментари. Един потребител, например, се подигра, че догодина в Тръмп Дорал Нешънъл Маями ще се проведе среща на върха на Г-7, като ще присъстват седем световни лидери и 6 999 993 дървеници от Тръмп Дорал.

В САЩ съществува следното пожелание за сън, което гласи: "Лека нощ. Приятни сънища и не оставяй дървениците да те ухапят". Сега то звучи повече от актуално, отбелязва Франс прес.