Американският президент Доналд Тръмп обеща да обърне внимание на "изключително сериозната ситуация" със "заглушаването" на консервативните гласове и добрите новини от социалните медии.

Той отправи критики към компанията Гугъл и я обвини, че при търсене на новини за Тръмп се появяват само публикации на медиите на "фалшивите новини".

Според президента"републиканските, консервативните и честните" медии не присъстват по същия начин в Google.

В отговор интернет гигантът категорично опроверга тези твърденията и заяви, че търсачката не "класира никога резултатите от търсенето, за да манипулира общественото мнение", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Търсенето не се използва, за да се защити дадена политическа програма и ние не отклоняваме нашите резултати от търсенето към някоя политическа идеология. Нашата цел е да се уверим, че потребителите, които изписват нещо в прозореца за търсене на Google, получават най-подходящия резултат за няколко секунди", подчертаха от компанията и добавиха, че всяка година внася стотици подобрения в алгоритмите, които направляват търсенето, за да "гарантира, че те улавят съдържание с "високо качество".