Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на ареста във Флорида на сътрудника си Роджър Стоун с коментар в "Туитър", в който нарече разследването на специалния прокурор Робърт Мълър "Най-Големия Лов на Вещици в Историята на Страната ни! Няма съглашателство!", предаде Асошиейтед прес.

По думите на Тръмп наркодилърите и трафикантите на хора "са третирани по-добре".

"Кой предупреди Си Ен ЕН да бъде там?", попита той, имайки очевидно предвид факта, че телевизията засне ареста на Стоун в дома му в град Форт Лодърдейл.

Стоун е бивш съветник в предизборната кампания на Тръмп. Той е шестият сътрудник на Тръмп, на когото са повдигнати обвинения във връзка с разследването на Мълър дали е имало координиране между предизборния щаб на републиканеца и Русия с цел манипулиране на изборите през 2016 година.

Обвиненията срещу 66-годишния лобист не включват участие в заговор с Русия. Той е обвинен в даване на неверни показания и оказване на натиск над свидетел, отбеляза Франс прес.

Стоун се яви днес в съд във Форт Лодърдейл, където не се призна за виновен, нито пледира невинност.

Съдът реши да го пусне под гаранция в размер на 250 000 долара, наложи му ограничение за пътуване и му нареди да не влиза в контакт със свидетели по делото.