Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен днес от бивша манекенка в сексуално посегателство, извършено по време на откритото първенство на САЩ по тенис в далечната 1997 година, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ейми Дорис разказа пред британския вестник "Гардиън" как милиардерът я целунал и опипвал без съгласието й. Адвокатите на президента отрекоха категорично твърдението, направено няколко седмици преди президентските избори в САЩ.

Според Ейми Дорис обаче Тръмп, който по онова време беше в бизнеса с недвижими имоти и беше светска личност в Ню Йорк, я спрял на 5 септември 1997 г. пред тоалетните на ВИП ложата си на кортовете на американското открито първенство по тенис.

"Напъха езика си в устата ми, когато аз го отблъсквах. Тогава прегръдката му се затегна и той започна да ме опипва, да докосва гърдите ми, задните ми части, гърба ми, всичко", разказа още Дорис пред британското издание.

Тя допълни, че е молила Тръмп да спре, но той не обърнал внимание на молбата й.

"Бях като затворничка в прегръдката му и не можех да се измъкна", сподели бившата манекенка, която по онова време била на 24 години.

Тя добави, че от случилото й се догадило и да се почувствала унизена.

Тръмп бе обвинен в сексуална агресия или тормоз от десетина жени, сред които и журналистката Елизабет Джийн Каръл, която твърди, че той я е изнасилил през 90-те години на миналия век. Президентът отхвърля всички тези обвинения. В случая с Каръл той заяви, че тя не е неговия тип жена.