Товарен влак дерайлира и се запали на мост, с което предизвика частиното му срутване, в американския град Темпи, щата Аризона, съобщи местната полиция в профила си в Туитър.

"Полицията и пожарната служба от Темпи са на мястото на дерайлирането на влака и на големия пожар над езерото Темпо таун", уточниха органите на реда.

Снимка: AP/БТА

Локомотивът, теглещ композицията, както и няколко от цистерните, които е превозвал, са паднали в реката, преминаваща през града. Пожарът, възникнал след катастрофата, е довел до гъст, черен пушек, заради който властите временно са затворили съседната магистрала - една от най-натоварените в щата.

Спрян е и граждански полет, който трябвало да излети от международното летище на близкия град Финикс.

Снимка: AP/БТА

Вижте още снимки >>

От пожарната уточниха, че трите вагона, които са паднали, са били цистерни и са пренасяли опасни запалими химикали и призоваха местните хора да избягват района до изчистване на дима.

Засега се съобщава само за един пострадал, който е вдишал дим и е откаран в болница. Никой от влаковите служители не е пострадал.

Причините за инцидента се изясняват.

Свидетелка разказа, че е карала колелото си под моста минути преди инцидента.

"Обърнах се, за да погледна какво става и това беше най-големият страх, който съм изпитвала в живота си. В езерото от средата на моста се изсипваше огън. Изглеждаше като сцена от ада", каза Камил Кимбъл.