Трима педофили бяха публично застреляни и след това обесени на кран в Йемен като наказание за изнасилване и убийство на 10-годишно момче, съобщава "Дейли мейл". Снимки показват как в сряда тримата осъдени с белезници на гърба и облечени в сини гащеризони се изправят пред тълпа в центъра на Сана, столицата на Йемен. Заповядват им да легнат на земята с лице надолу и стрелят пет пъти в сърцето им. След това труповете им се вдигат високо във въздуха с кран, където са оставени да висят като предупреждение към други потенциални правонарушители.

Йемен е една от страните с най-много изпълнени в света наказания за насилие, включително убийства, изнасилвания и тероризъм. Теоретично смъртното наказание може да бъде използвано и по силата на правото на шериата (ислямския закон, който урежда всички аспекти на живота и обществото) като прелюбодеяние, сексуално престъпление, содомия, проституция, богохулство и отстъпничество.

Всички смъртни присъди се извършват чрез стрелба, въпреки че убиването с камъни, висeнето и обезглавяването също са разрешени в рамките на йеменския наказателен кодекс.