Според руските медии, той се присъединил към екстремистите едва преди четири месеца, предаде БНР.

По данни на интернет изданието Life News името на терориста е Магомед Евлоев. Той е от малкото селце Али-Юрт, което се намира на десетина километра от най-големия град в Ингушетия - Назран.
Информацията за него е доста оскъдна. Знае се само, че е бил посредствен ученик и заради слаби оценки не завършва техникума по счетоводство.

В началото на миналата година го освобождават от армията поради влошено здраве и оттогава е в родното си село без работа. Не излизал и почти не общувал дори със съседите.
Преди пет месеца 20-годишният младеж напуска дома с обяснението, че отива да припечели на олимпийските строежи в Краснодарския край и оттогава родителите му нямат връзка с него.
Затова, според руските медии, е необяснимо как Магомед Евлоев попада сред екстремистите, укриващи се в труднодостъпните гори и какво го кара да извърши атентата на московското летище „Домодедово”.

Броени дни след експлозията, цялото семейство напуска родното си село. Според Life News, терористът е идентифициран чрез пръстови отпечатъци и ДНК- експертиза. Официалният представител на Следствения комитет Владимир Маркин нито е потвърдил, нито е опровергал тази информация. Според разследващите, терористът-самоубиец е бил под въздействието на силни опиати.

На 29 януари руските власти съобщиха, че самоличността на терориста, който се самовзриви на 24 януари, е разкрита и това е около 20-годишен младеж от севернокавказка република.
По-рано властите пуснаха за издирване руския уахабит* Раздобудко, за когото има подозрение, че стои зад взрива. Мъжът е предполагаем член на терористичната групировка Ногайски джамаат.

По случая се водят две наказателни дела. Едното по четири члена на Наказателния кодекс на Руската федерация, в това число за терористичен атентат, а другото - за неизпълнение на задълженията по осигуряване на транспортна безопасност на летището.

Последна актуализация в 14,40 ч.