Гневна тълпа преби до смърт 54-годишен автокрадец, който отмъкнал лек автомобил от улица в американския град Филаделфия, но в него имало три малки деца, съобщиха Си Би ЕС и Ей Би Си.

До убийството се стигнало, след като около 21 часа в четвъртък 25-годишна жена паркирала колата си "Хюндай" пред пицария в северната част на Филаделфия. Тя влязла в заведението, за да говори с мъжа си, който работел там. В този момент неизвестен мъж влиза в хюндая и потегля. В колата са били трите деца на семейството на възраст между 7 месеца и 5 години.

Родителите хукват след колата, като бащата успява да настигне автомобила на половин пресечка, тъй като имало задръстване. Той изкарал крадеца от хюндая и заедно с други очевидци го пребили жестоко.

Пребитият, идентифициран от полицията като 54-годишния Ерик Хууд, бил транспортиран в болница, но издъхнал от получените тежки травми по главата.

От полицията съобщиха, че Хууд има дълго криминално досие. Властите са разпитали майката и бащата на децата, но обвинения все още не са повдигнати. Преглеждат се записите от камерите в квартала.

Не съм почитател на уличното правосъдие. Ние сме тези, които действаме срещу престъпниците”, заяви полицейският началник Джейсън Смит.

Жителите на квартала обаче застават на страната на родителите.

„Случилото се е трагично, но разбираемо. На улицата, ако някой се опита да нарани или отвлече детето ти, е нормално да се опиташ да го спреш”, споделя Кабрийз Шед.