Във видеоматериала Аднан Рашид, който е участвал в предишно неуспешно покушение срещу Мушараф, казва: "Муджхидините на исляма са подготвили специален отряд, който да прати Мушараф в ада. Има атентатори самоубийци, снайперисти, специална нападателна част и екип за близък бой".

Первез Мушараф разгневи талибаните и други групировки в Пакистан, като подкрепи войната срещу терора, поведена от САЩ след атентатите от 11 септември 2011 г.

После Мушараф, който тогава беше президент, започна военна офанзива срещу въоръжените бунтовници в страната.

От близо четири години бившият президент пребивава в доброволно изгнание в Дубай. Сега обаче той възнамерява да се завърне в родината си, за да участва в парламентарните избори на 11 май.

Первез Мушараф пое властта през 1999 г. с военен преврат и се оттегли през 2008 г., когато неговите политически съюзници изгубиха парламентарните избори, а новото правителство го заплаши с процедура за принудително отстраняване. Година по-късно генерал Мушараф напусна Пакистан.

В родината си Мушараф е заплашен от евентуален арест по подозрение, че умишлено не е осигурил необходимата охрана на бившия премиер Беназир Бхуто, която бе убита при атентат през 2007 г. Но по-сериозната заплаха за сигурността на бившия президент е отправената от талибаните, посочва Ройтерс.