Жителите на новопостроения небостъргач Опал в Сидни ще бъдат евакуирани отново заради откритите преди два дни пукнатини в стените на десетия етаж, предаде ДПА, като се позова на телевизия Ей Би Си.

Евакуацията може да продължи до 10 дни. Хората ще бъдат настанени в хотели. Тя е втората за няколко дни. На Бъдни вечер заради шумове от пропукване жителите на небостъргача бяха евакуирани, припомня БТА. След проверка и установяване на малки пукнатини на 10-ия етаж на част от обитателите беше разрешено да се върнат. Но собствениците на 51 апартамента на 10-ия етаж и на етажите под и над него получиха възможност само да се върнат, за да вземат най-необходими си вещи. Много от обитателите на останалите апартаменти обаче така й не посмяха да се приберат в тях и предпочетоха да нощуват при близки или в колите си.

По време на новата евакуация експерти на компанията, построила небостъргача, ще проучат внимателно сградата, за да установят причините за пукнатините.

Небостъргачът Опал е построен на мястото на олимпийското градче в Сидни и се води сред най-модерните от гледна точка на новите архитектурни постижения. Той има 33 етажа с 392 апартамента и още три етажа търговска площ. Небостъргачът е построен от компанията Айкън корпорейшън, в която мажоритарен дял има японската компания Каджима корпорейшън. Неговите жители се настаниха в него преди четири месеца.