Служители на Федералната служба за сигурност на Русия задържаха 18-годишен младеж, планирал масов разстрел в аграрния университет в Подмосковието.

Студентът Борис Б. се готвел да влезе с оръжие в учебното заведение на 29 октомври. Планирал нападението цяла година, съобщава Lenta.ru.

За свой пример в зловещото начинание младежът избрал стрелецът от Керч - Владислав Росляков, който на 17 октомври 2018 г. уби 20 души в политехнически техникум.

Приятел на заловения Борис Б. разказал, че студентът често бил обект на подигравки и дори насилие от страна на състуденти, няколко пъти бил пребиван. Младежът планирал да убива не всички подред, а само осем души, които го тормозели.

Често бил забелязван да гледа видеа с убийства на "Ислямска държава". Заради това получил прякора "терорист", а студенти молели той да бъде изключен.

Борис. Б често разказвал, че един ден ще "организира клане" по време на занятия.

Един от преподавателите забелязал странни прояви в поведението на студента и докладвал на директора, но срещу Борис не били предприети никакви мерки.

В дома на задържания полицаите открили пистолет "Макаров", травматично оръжие и взривно вещество. Младежът е арестуван за два месеца.