Нападателят е застрелял помощник-декан, секретар на факултета и двама преподаватели от факултета по педагогика на университета, съобщава Анадолската агенция.
Трима души са ранени при нападението.

Извършителят на нападението е задържан и е отведен в дирекцията на полицията в Ескишехир, посочва СиЕнЕн-Тюрк. Причината за нападението не е известна.

Линиейки и полицейски коли са изпратени на мястото на инцидента, съобщава АФП, като се позовава на агенция Доган.

Турските телевизии показват университетски служители и студенти, които плачат. Ректорът на университета Хасан Гьонен, цитиран от турските медии, е потвърдил, че четирима унивеситетски служители са убити.

Ректорът е посочил, че нападателят е влязъл в кабинета на декана, който не е бил там в този момент, след което е излязъл и е застрелял с пистолет четирима души. Извършителят на нападението е напуснал сградата, но е бил заловен от полицаи.

Ректорът е посочил също, че нападателят е бил обект на вътрешно разследавне заради предишни вербални атаки срещу университетски служители.

Предполагам, че той е имал психологически проблеми, е отбелязал ректорът. Съществуват подозрения, че нападателят може да е свързан с Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/, обвинявана от Анкара за опита за преврат от юли 2016 г., съобщава ТАСС, като се позовава на в."Йени шафак".

Някои наши сътрудници обвиняваха нападателя, че е член на ФЕТО. Прокуратурата заведе дело във връзка с него. Разследването на неговите връзки с терористичната организация още продължава, е заявил ректорът на университета, цитиран от вестника.

Телевизия СиЕнЕн-тюрк отбелязва, че полицията не преценява инцидента като терористично нападение. Валията на Ескишехир Йоздемир Чакаджак е съобщил, че главната прокуратура е започнала разследване на инцидента и по-късно ще бъде дадена информация.