Най-малко четирима души бяха убити при стрелба в град Фредериктън, Източна Канада, заяви канадската полиция, цитирана от Ройтерс. Две от жертвите са полицаи. В съобщение в Туитър местната полицията призова хората да не излизат и да заключат вратите си.

По-късно от полицията съобщиха, че е задържан заподозрян след стрелбата в град Фредериктън, провинция Ню Брунсуик. Арестът е извършен малко след инцидента. Квартал Бруксайд е отцепен и се води разследване, посочи в Туитър местната полиция.

Все още не са ясни причините за стрелбата и дали има и други пострадали.

През 2014 г. при друго масово убийство в Ню Брунсуик загинаха трима служители на канадската Кралска конна полиция, а двама бяха ранени в Монктън. За онова време случаят беше най-тежкият по рода си в Канада, където законите за оръжието са далеч по-строги от тези в САЩ и нападенията с жертви срещу полицаи са рядкост. Но през последните години разпространението на оръжия доведе до ръст на престъпленията с употреба на огнестрелно оръжие.

Миналия месец въоръжен уби двама и рани 13 на оживена улица в Торонто, след което се самоуби.

Вчера властите в провинция Онтарио обещаха повече пари за полицията, както и заподозрените да стоят в ареста, докато чакат делата си при обвинения за престъпление с употреба на огнестрелно оръжие. Тази канадска провинция се бори с увеличение на случаите на стрелба с лично оръжие, отбелязва Ройтерс.