Зимна буря връхлетя американския щат Вашингтон и наложи отмяната на 200 полета от летището в Сиатъл, предаде Асошиейтед прес.

На места снежната покривка вече е 20 сантиметра. Социални работници прибират от улиците бездомници и ги приютяват в убежища заради студа.

Снежна буря има и в Япония, заради която бяха отменени около 100 полета от токийските летища Нарита и Ханеда, предаде ТАСС.

На остров Хокайдо беше регистрирана рекордната за тази зима температура от минус 31,8 градуса по Целзий.

В южното полукълбо, където е лято, силен пожар бушува в Нова Зеландия, предаде ДПА.

Над 3000 души са евакуирани заради огнената стихия близо до Нелсън на Южния остров. Огънят е обхванал вече площ от 2100 хектара с 27-километров периметър. Метеоролози прогнозират силни ветрове за утре, което може да усложни обстановката. Смята се, че пожарът е бил причинен случайно от фермер, обработвал земята си.

Около 30 000 домакинства останаха без ток заради буря в Сидни, предаде ТАСС.

Стихията е засегнала основно западните райони на мегаполиса. Според националната метеорологична служба за два часа температурата в града е спаднала с 10 градуса, до 21 градуса.

Бурята се е изнесла на север от града, но в идните дни студеният фронт, дошъл от морето, ще продължава да оказва влияние върху Сидни и района му.