Все още е рано да се обсъждат служебният премиер и министрите, в този момент правителството е фокусирано върху поддържането на темпа на икономическата реформа. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в отговор на въпрос на репортер в началото на конференция на Световната митническа организация в Скопие, предаде агенция МИА.


Той отбелязва още, че целта е икономически растеж от 4 процента, макар бюджетът да е предвиден за 3,5 процента, предава БТА.

Целта е да постигнем тези цели с 4,1 процента растеж, което означава нови работни места, много инвестиции в страната, увеличен внос и увеличен икономически стандарт, каза премиерът на Северна Македония.

Попитан дали ще бъде отново премиер, ако неговата партия спечели изборите, Заев каза, че е поискал ясен мандат за продължаване на реформите. Той каза, че няма информация за твърденията на лидера на ВМРО-ДПМНЕ, че някои от партиите в управляващата коалиция обсъждат да преминат към опозиционния блок, отбелязвайки, че всяка партия е независима в своя избор. Заев очаква по-скоро управляващата коалиция да се увеличи.