17 души бяха убити днес в град Накхон Рачасима, Североизточен Тайланд, след като тайландски войник откри стрелба, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на полицията. Има и 21 ранени. Нападателят още не е заловен.

32-годишният ефрейтор, идентифициран като Джакрапант Тхома, първо застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговския център "Терминал 21" и открил огън по клиентите. Твърди се, че е взел за заложници най-малко 16 души.

Министерството на отбраната посочи, че силите за сигурност са обкръжили търговския център, където сега е избухнал пожар, допълва Франс прес.

Военният качи кадри и видеозаписи във Фейсбук, в които казва, че "Никой не може да избегне смъртта". После социалната мрежа блокира акаунта му.

Мотивите на нападателя остават неизвестни. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

Подобни кръвопролития са голяма рядкост в Тайланд с изключение на най-южните райони, където от десетилетия действат бунтовници, отбелязаха информационните агенции, посочва Ройтерс.