Те са стигнали до извода ,че това трябва да е по-мощен удар от този, нанесен през миналата година, защото само ескалацията на военна мощ може да накара Дамаск да прекрати използването на забраненото оръжие срещу мирни граждани, пише "Ню Йорк таймс".

В Средиземно море вече са заели позиции кораби на ВМС на САЩ, въоръжени с ракети "Томахоук", но те няма да са достатъчни за подобен мащабен удар. Миналата година на 7 април САЩ атакуваха сирийски правителствени обекти с 50 от този тип ракети.

"Има няколко варианта, които ще постигнат целта за нанасяне на мощен военен удар срещу Асад, който ще трябва да се съобрази с това предупреждение и да престане да употребява химическо оръжие", заяви източник от Белия дом пред медията.

Според президента на Франция Макрон цел на военния удар на коалицията САЩ - Франция - Израел - Великобритания ще бъдат обекти ,свързани с производството на химическо оръжие в Сирия.

Днес сутринта британският The Times съобщи, че Тереза Мей е поискала отсрочка на ударите и повече доказателства за вината на Асад. Тя също е предложила да се изчака инспекцията на Организацията за забрана на химическите оръжия на място в Сирия.