Повечето от жертвите и десетките ранени са улучени от голямокалибрени снаряди, изстреляни от танкове в южните квартали на града, обстрелвани също и от военни кораби.

Координационният съюз на сирийската революция съобщи, че разполага с имената на 19 убити.

Вчера армията започна офанзива срещу Латакия за смазване на антиправителствените протести. Най-малко 20 танка и бронетранспортьора влязоха в квартал Рамл ал Джунуби, откривайки интензивна стрелба.

През последните дни в този квартал се проведоха масови протестни демонстрации срещу режима на президента Башар ал Асад.

По-рано днес стана ясно, че канадските власти са замразили активи на сирийското правителство и са въвели ограничения в търговията със сирийските компании, обяви външният министър Джон Бърд, който е на посещение в Мексико.

В черния списък на организации, които попадат под санкции, са телекомуникационната компания "Сирия Тел" и Търговската банка на Сирия, твърди ИТАР-ТАСС. По думите на министъра тези мерки са канадският отговор срещу използваното от сирийските власти жестоко насилие спрямо протестите в страната. "Искаме да постигнем изолация на сирийския режим и да сложим край на жестокото насилие", заяви Бърд. Според думите му правителството на Сирия е загубило всякаква легитимност. Канада обаче не отзовава посланика си в Дамаск.