"На италианското правителство предстоят месеци на изпитания, нападки и сблъсъци в управляващото мнозинство. Премиерът Берлускони няма да падне и ще издържи до края на мандата през 2013 година. Що се отнася до неговите съдебни истории, няма да бъде осъден.
Северната лига ще изживее период на разцепление към пролетта на 2012 година. Част от партията ще извърши "предателство" спрямо Умберто Боси и ще има вътрешно разделение, смята гадателката.
Стефанова е известна, като личната гадателка на Берлускони.

Другото, което съзирам е, че до 2015 година ще има голяма смяна на поколенията в италианската политика. Всички партии, като се започне от партията "Народ на свободата" (на Силвио Берлускони), ще започнат наистина да залагат на младите. През следващите (след 2015-та) пет години би могла да управлява жена. В търсене на изгряваща личност за ерата след Берлускони трябва да насочим погледи към Ема Марчегаля (президент на Конфиндустрия) и Лука Кордеро ди Монтедземоло (президент на Ферари). В скоро време и Формигони (Роберто Формигони, президент/губернатор на областта Ломбардия) ще получи важен пост, предсказва Теодора Стефанова.

През следващите месеци ще продължи напрежението на синдикално ниво, стачките и прочие, но това важи не само за Италия, а и за цяла Европа. Що се отнася до международната политика, предвиждам дълбоко разцепление в Европейския съюз, който ще се раздели на две. Това ще стане около 2015 година. Виждам също голям риск за еврото. В Съединените щати Барак Обама ще отиде на балотаж с жена (кандидат за президент). Америка ще бъде въвлечена в нов (въоръжен) конфликт, прогнозира българката.

През 2012 година няма да настъпи краят на света, но за околната среда ще има някои събития и отново ще се заговори за ядрената енергия. Виждам водна катастрофа през 2013 година с голям мор на риба. По цялата планета ще има земетресения и изригвания на вулкани, но това отчасти се дължи на метеорита, който неотдавна мина в близост до земята. Положителна страна е, че в човечеството ще се зароди по-голяма привързаност към планетата. Най-после ще настъпи развитие на чистите енергии и ще има голямо преоткриване на духовността.
Другото важно нещо е, че в близките години извънземни същества ще влязат в контакт с нас. В скоро време ще бъдат забелязани техни появи," предсказва Теодора.