Земетресение с магнитуд от 4,7 по скалата на Рихтер е регистрирано в Босна и Херцеговина, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на босненски сеизмолози. Трусът е предизвикал щети по някои постройки и е предизвикал уплаха след жителите.

Епицентърът на земетресението е бил близо до село Турбе в централна Босна, но трусът е усетен в цялата страна.

Според Евросредиземноморския сеизмологичен център земетресението е регистрирано в 15,11 часа местно време. Трусът е бил на дълбочина от 10 километра. Епицентърът му е бил на 79 километра северозападно от столицата Сараево.

Според босненски медии жителите са съобщили за повредени покриви, пропукани стени и паднали предмети. Информационният портал Кликс съобщава, че жителите на Турбе са излезли извън домовете си от страх от нови трусове.

Служителят на службите за гражданска защита Фахрудин Солак е казал, че "гражданите са доста изплашени, защото това беше силно земетресение, което продължи няколко секунди". Той допълни, че властите все още събират сведения за щетите.

Местната телевизия Н1 съобщи, че земетресението е най-силното в района за последните няколко години.

По-рано, в 12:16 часа местно време (13:16 часа българско време), бе регистрирано земетресение с магнитуд 3,1 на 46 километра западно от Скопие на територията на Македония между Тетово и Гостивар. Не се съобщава за пострадали хора и нанесени материални щети.