По Черноморието, в Сливен и Добрич скоростта на вятъра достигна средно 20 метра в секунда, съобщи БНТ. 
В София през деня са паднали 6 литра на кв. метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирани от "Фокус". 
Очаква се да продължи да вали в Източна и Югоизточна България. Първият сняг в Пирин вече падна, сняг покри и Витоша, валя и над Родопите. Заради валежите и силния вятър в Южна и Източна България е обявен код „Жълто”. Това според метеоролозите означава потенциално опасно време.

Проливни дъждове имаше и в съседна Турция. Валежите разстроиха нормалния живот в Анталия, Бордум и Измир. Наводненията и буриите в Южна и Западна Турция са отнели живота на най-малко четирима души, като петима други са в неизвестност, съобщава Анадолската агенция, цитирана от "Фокус".

Само в Анталия от дъждовете са засегнати повече от 50 жилищни и търговски сгради, съобщи БНТ. Пострадала е търговска площ на подземните етажи на неотдавна открития огромен търговски център. Международните полети се движеха с огромни закъснения. За един ден в Анталия бяха отменени и учебните занятия.  Стихията порази тази част на Труция с валежи средно по 279 литра и ветрове със скорост 80 километра в час. Прогнозите са лошото време да продължи в следващите два дни.  

 Поройните дъждове, паднали през уикенда в южните части на швейцарския кантон Берн и в кантон Вале, предизвикаха наводнения и затваряне на пътища и железопътни трасета, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В южната част на кантон Берн, където се намират много зимни курорти, не се движи нито един влак, съобщиха швейцарските железници. Пътят до Лаутербрюнен също е прекъснат. В кантон Вале проливният дъжд е предизвикал срутване на камъни близо до балнеоложки курорт и основният път е затворен. Пострадали от дъждовете са и райони в Централна Швейцария. За прекъснати пътища се съобщава в кантон Нидвалден, където се очакват нови валежи.

Вижте прогнозата за времето