Тристан Банон твърди, че Строс-Кан е извършил срещу нея сексуално насилие през 2002 г., заяви нейният адвокат Давид Куби.
В събота генералният директор бе обвинен в опит за изнасилване на 32-годишна камериерка в Ню Йорк, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

31-годишната Банон отправи обвинението срещу водещия политик още през 2007 г. по телевизията. Тогава обаче името на насилника бе скрито от режисьора на предаването със звуков сигнал.
През 2002 г., когато работела по новата си книга, влиятелният политик й предложил да го интервюира, пише френският в. "Фигаро", цитиран от БТА. Тя се съгласила и двамата си уговорили среща. Когато Банон отишла на адреса, установила, че мястото на срещата е гарсониера.
Журналистката веднага включила диктофона, но влиятелният политик поискал от нея да му държи ръката, докато се води интервюто, защото иначе нямало да се справи. После обаче ръката му се признала по тялото на Банон и тя веднага прекратила интервюто.

"Нещата приключиха доста ожесточено. Казах му "Не" и се стигна до бой на земята и не ставаше дума само за няколко плесници, аз направо го сритах, а той успя да разкопчае сутиена ми и да свали ципа на дънките ми", сподели Банон.

Писателката обяснява, че се държал като "разгонено шимпанзе". Докато се борехме, казах, че това е изнасилване, за да го уплаша, но нямаше ефект, допълва тя.

Смятаме да заведем иск, заяви днес адвокатът Давид Куби. Той допълни, че след случката клиентката му била убедена да не прави нищо от майка си Ан Мансуре, която е регионален съветник в Социалистическата партия на Строс-Кан.
Банон мислела да внесе иск срещу него, но после се отказала, защото не искала името й да се свързва винаги с определението: "Това е онази жена, която заведе дело срещу онзи политик", добавя в. "Фигаро".

Ан Мансуре пък обясни пред френски телевизионен канал днес, че посъветвала дъщеря си да не подава съдебен иск заради близостта със семейство Строс-Кан. Според майката, шефът на МВФ има "трудности с контролирането на желанията си".
Не съм лекар или психиатър, но има нещо насилствено в този хищнически ход, казва тя пред британския вестник "Гардиън", цитиран от Mediapool.

В края на април Доминик Строс-Кан е признал пред журналисти на френския вестник „Либерасион”, че отношението му към жените би могло да бъде едно от слабите звена в перспективата на евентуалната му кандидатура за президентските избори през 2012 г., съобщи "Фокус". На въпрос за слабите му страни той е отговорил: „Парите, жените и принадлежността ми към еврейската общност", но добавил: "Да, обичам жените...и какво от това? От години разправят за снимки на колосални оргии, но така и нищо не е излязло досега... Нека ги покажат!”, заявил директорът на МВФ.

Той дори си е представил ситуация, в която срещу него е организирана кампания.
В неофициален разговор Строс-Кан дал пример за възможна машинация, при която на жена са предложени пари, за да свидетелства срещу него за сексуално насилие.

Късно снощи генералният директор на МВФ беше изведен с белезници от полицейското управление в Харлем и отведен за тестове.