Бомбата бе задействана на пазар във Владикавказ от терорист самоубиец. Шестнайсет души загинаха, 99 души са настанени в болница, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.   По думите на Мамсуров десет от ранените са в тежко състояние, като сред тях има деца. Възможно е броят на смъртните случаи да нарасне, добави той.
РИА Новости съобщава, че според последните данни броят на пострадалите при атентата е достигнал 138 души, за лечение в болниците остават 110 души.

Предварителните данни сочат, че мощността на бомбата е била 30 кг тротилов еквивалент. Колата е била взривена, когато преминавала край входа на централния пазар във Владикавказ. Там имало много хора, тъй като при входа на пазара се организира своеобразна трудова борса, на която работодатели наемат работници.
Освен взривното устройство, снабдено с метални парчета, в автомобила е имало газова бутилка, която също е избухнала. При огледа сред отломките е открито обезглавеното тяло на терориста.

Премиерът и президентът на Русия Владимир Путин и Дмитрий Медведев заявиха, че са уверени в издирването и задържането на виновните за атентата. По думите на Путин престъплението във Владикавказ цели да посее вражда между гражданите на Русия.
По-късно бе съобщено, че са задържани трима заподозрени в съпричастност към атентата.  По информация на Интерфакс, позовавайки се на директора на ФСБ Александър Бортников, заподозрените са задържани „по горещи следи”, предаде "Фокус".

След трагедията самолет на министерството на извънредните ситуации на Русия с медицински лица на борда се приземи на летището във Владикавказ, предаде РИА Новости. По-късно самолетът транспортира към Москва 11 от ранените при атентата. В столицата на Северна Осетия останаха да работят пристигналите психолози, специализирани в оказването на помощ на хора, преживели екстремни събития.

В руската република Северна Осетия 10 септември е обявен за ден на траур за загиналите в атентата на централния пазар в град Владикавказ.

*Новината е обновена към 21 часа