Айвън Милат, извършил ужасяващи серийни убийства на седем европейски и австралийски туристки, разтърсили Австралия в началото на 90-те, почина в неделя в затвора в Сидни на 74 години. Така се слага край на надеждите, че той може да направи самопризнания на смъртния си одър за други все още неразкрити убийства, предаде Асошиейтед прес.

Милат е бил работник по поддръжка и строеж на пътищата и самоук каубой, наричащ сам себе си "Текс". Арестуван е през 1994 година. През май тази година му откриват рак на хранопровода и стомаха в терминален стадий.

Милат почина в затвора Лонг Бей, където властите го изпратиха от болницата миналата седмица, за да гарантират, че ще свърши живота си зад решетките.

Милат беше осъден за убийство на три германки, две британки и две австралийски раници, след като ги вземал на автостоп. Серийните убийства излязоха на бял свят, когато разчленените трупове бяха открити в гора близо до Сидни през период от 14 месеца от 1992 до 1993 година.

През 1996 година Милат бил признат за виновен за убийството на седем души и осъден на седем последователни доживотни присъди.

Милат е роден на 27 декември 1944 година и е петото от 14-те деца на баща хърватин имигрант и майка, родена в Австралия.