Властите в Париж затвориха няколко участъка от бреговете на река Сена заради опасност от наводнение, предаде ДПА. Някои алеи и подлези в района на Сена са напълно наводнени, а някои от стълбищата, които водят надолу към реката, са отцепени.

Още снимки вижте тук >>>

Пешеходците се спираха днес по мостовете в града, за да гледат покачващите се води. Реката наводни някои от местата, на които парижани обикновено се разхождат, сядат и тичат.

Изкуствената островна зона Ил о Син (в превод от френски: Островът с лебедите - бел. ред.), намираща се близо до Айфеловата кула, също беше затворена.

От няколко дни над Париж има обилни валежи от дъжд

Снимка: БТА/AP

Властите в града издадоха жълт код, което означава опасност от наводнение и бързо покачване на речното ниво. От няколко дни над Париж има обилни валежи от дъжд, но водите на Сена все още не са достигнали рекордните си нива от юни 2016 г., когато те се повишиха до 6,10 м, и през 1919 г., когато те достигат 8,62 м.

Водите на Сена все още не са достигнали рекордните си нива от юни 2016 г., когато те се повишиха до 6,10 м

Снимка: БТА/AP

През 2018 г. реката отново излезе от коритото си, което наложи да бъдат затворени пътни артерии и алеи. Силните дъждове предизвикаха наводнения и в други части на Франция. На юг се стигна до затваряне на пътища.