Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания посетиха мемориала на Махатма Ганди в Делхи и пуснаха цветни венчелистчета в знак на почит по време на церемония по полагане на венец, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мемориалът се намира в Радж Гат, където прочутият водач на борбата за независимостта на Индия е бил кремиран след убийството му през 1948 г.

Тръмп се подписа в книгата за посетители, а домакините му подариха бюст на Ганди. В края на посещението президентът и съпругата му посадиха дърво в района на мемориала. Преди това той бе тържествено посрещнат с оръдейни салюти и военен парад пред президентския дворец Раштрапати Бхаван в Делхи.

След като вчера Тръмп и съпругата му посетиха и уникалният храм Тадж Махал, в днешния втори ден от визитата си в Индия Тръмп ще обсъди с индийския премиер Нарендра Моди търговски и други въпроси. След това двамата лидери ще направят съвместно изявление, а по-късно ще присъстват на държавна вечеря.

Вчера, пред 125 000 души, събрали се на стадиона за крикет в град Ахмедабад, Тръмп заяви, че САЩ и Индия ще засилят стратегическото си сътрудничество в Индийско-тихоокеанския регион и обеща сделки за милиарди долари в сферата на отбраната.

Индийският премиер посрещна високите гости

Снимка: AP/БТА

Вижте още снимки на семейство Тръмп в Индия >>