Преднината на американския президент Доналд Тръмп пред неговия опонент от Демократическата партия Джо Байдън в щата Джорджия се е свила до едва 463 гласа, съобщи CNN.

В момента и Тръмп и Байдън разполагат с 49,4% от подадените в щата гласове, като за настоящия президент техния брой е 2 448 232, а за съперника му от Демократическата партия те са 2 447 769. До момента са обработени приблизително 99% от гласовете.

Остават да бъдат преброени под 3% от гласовете в окръг Клейтън, където при 97% от преборените бюлетини кандидатът на демократите води убедително с 84,9% спрямо едва 14,2% в подкрепа на Тръмп.

Ако Байдън спечели щата Джорджия, даващ 16 електорални гласа, настоящият президент ще трябва да победи във всичките останали щати, където броенето продължава, за да успее да запази поста си за още четири години. Но поне в щатите Невада и Аризона все още води Джо Байдън, но там броенето ще продължи поне още няколко дни.

В другия ключов щат Пенсилвания, която Тръмп водеше с 12 процентни пункта в сряда, Байдън вече е на само 18 000 гласа зад него.