Федерален съдия нареди порнозвездата Сторми Даниълс да плати на Доналд Тръмп близо 293 000 долара за хонорари на неговите адвокати, както и 1000 долара глоба, след като нейна жалба за клевета срещу президента бе отхвърлена, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съдия Джеймс Отеро оповести съдебното решение във вторник в Лос Анджелис. Адвокатът на Тръмп Чарлз Хардър бе поискал близо 390 000 долара.

Сторми Даниълс твърди, че е имала афера с Тръмп през 2006 г. и е получила 130 000 долара в рамките на споразумение за мълчание дни преди президентските избори през 2016 г. Тя съди президента, след като той отхвърли нейните твърдения, че са имали сексуална връзка и че тя е била заплашвана през 2011 г., когато се съгласила да даде интервю за аферата.

Сторми Даниелс на снимка от 11 октомври т.г., когато пристига за откриването на панаира за възрастни "Venus" в Берлин

Снимка: AP/БТА

През август бившият адвокат и посредник на Тръмп Майкъл Коен призна за незаконна операция за потулване на истории за секс и даване на пари срещу мълчание на порно звездата Сторми Даниълс и на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, която също твърди, че е имала интимни отношения с Тръмп.

Президентът отрече да е имал връзки с двете жени. Отрече и да е знаел нещо за плащанията, направени от Коен.

А вчера Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от импийчмънт и че плащанията, направени преди изборите през 2016 г. от Майкъл Коен към двете жени, не нарушават финансовите закони на предизборната кампания, предаде Ройтерс.

"Трудно е да обвиниш някого, който не е направил нищо нередно и който е създал най-великата икономика в историята на нашата страна", заяви Тръмп в интервю за Ройтерс. "Не се притеснявам, не. Мисля, че хората ще се разбунтуват, ако това се случи".