Това е обявил самият италиански министър-председател вчера на среща с членове на неговата партия "Народ на свободата", съобщи БТА.

"Трябва да знаете, че председателят на кабинета от министри повече не използва никакви телефони, тъй като всичките му разговори се подслушват. Тъй като никой не зачита правото на свободно общуване по телефона, аз се върнах към старите времена и повече не използвам телефон", казал Берлускони.

Срещу премиера се води дело по обвинения, че е използвал услугите на непълнолетни момичета на повикване. Той ще бъде изправен пред съда по обвинения, че е плащал за секс с непълнолетната Карима ел Махруг - Руби и за злоупотреба с власт. Повечето от доказателствата по делото са били събрани чрез подслушване на телефоните на премиера, на хората от най-близкото му обкръжение и на момичетата, които са го посещавали в личната му вила близо до Милано. Процесът започва след месец.

Медиите обаче разпространиха нови подробности за секс-скандала. От новата серия СРС-та става ясно, че проститутките, чиито услуги е ползвал Силвио Берлускони, се конкурират за фаворитска позиция и си завиждат. Една от тях - моделът Барбара Гуера, се оплаква, че на нея италианският премиер подарил “Смарт”, докато друга получила “Мини Купър”.

Магистратите провериха откъде идват автомобилите на проститутките и се оказа, че само за миналото лято 74-годишният премиер на Италия закупил 13 коли, които подарил на посещаващите го жени. Заплащането станало от личната му сметка. От същата сметка чекове на стойност близо половин милион евро са осребрили дузина от компаньонките му.

Междувременно вчера в Милано, след 10-месечна пауза, бе подновен процесът срещу Берлускони за данъчни измами и невярна счетоводна отчетност. Берлускони не беше в съдебната зала, предаде Франс прес.
Премиерът е обвиняван в изкуствено надуване на цените на правата за разпространение на филми, купени от принадлежащи му фиктивни компании, по време на тяхното препродаване на неговата медийна империя "Медиасет".

Освен това медийната група е обвинявана, че е създала "черни каси" в чужбина и е занижила печалбите си в Италия, за да плаща по-малко данъци на държавата.